Distanca nga Maria Miraglia, poezi

0
312

DISTANCA Nga Maria Miraglia
Përktheu nga Anglishtja: Jeaton Kelmendi

Të buta si gota të hellës
heshtjet tuaja
për sa kohë zgjatë dimri i ftohtë
mungesa e juaj
ndryshon edhe stinët
me vrima deri jashtë
në netët e ngrohta
troket shiu
mbi kulmet
kur vjen vjeshta
dhe ngjyros me gjelbërim
mantelin e fushave
në pranverë.

Por e pandryshueshme është distanca
mes jush dhe meje
mes nesh
si nga planetët
rreth orbitave rreth dy botëve të largëta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here