Peja në Pesë të Mëngjesit: Poezie kushtuar babait nga Jeton Kelmendi

Peja në Pesë të Mëngjesit Për babin tim Qyteti në gjumë; Nata dhe njerëzit po flinin, Heshtja po pushonte Nga lodhja e ditës së djeshme; Kështu nisi të zbardhë dita...

Tri poezi nga Jeton Kelmendi, Prishtinë

JASHTË KOHËS PO BANOJMË KËTO DITË.   Me cilën kohë cilën ëndërr të keqe po përballemi, ndërsa kemi ngelur edhe mbas vetëvetës, themi: Se po na gjuajnë me kohë me vite të humbura, se...

Poezi nga Halili Matoshi

1. Poezia. Gegët - Variant - Me i qitë sytë mi kodër e me pâ Nderliqjen shkak-pasojë Me pâ mas bregu! Me e nxjerr mendjen nalt mi fjal’t Masanej me...

Ndue Ukaj Ta bëjmë botën më të mirë

Ta bëjmë botën më të mirë Ndue Ukaj Bota po teshtin përpara një mikrobi që e ka lidhë dhe po e tund si një lodër të lehtë. Njerëzit...

Azem “Zoti s’qenka shqiptar” as sot: Çun Lajçi

Azem "Zoti s'qenka shqiptar" as sot Jam çua heret si ti, e po sillem si Kaci rreth Dardhës Ahmatit, tue mendua çka me shkrua, tash,...

Mbaje veten në kohe nga Jeton Kelmendi

Jeton KELMENDI MBAJE VETEN NË KOHË Nëse je aty Fati të vjen, të troket në dorë çka t’i kërkon nga vetja, të shikon deri ku të mbërrinë mundësia, ti shihe...

THUAJE NJË FJALË POET Nga Engjëll I....

THUAJE  NJË  FJALË  POET  Ky virus, kërcënues  i heshti edhe armët bërthamore Edhe fjalën. Mars, 2020. Në antikë poetët e recitonin përrallën si rrëfim para se të nisnin betejat...

Nga Athanase Vantchev de Thracy parathënie për librin e Shaip Emerllahut

ENDËRR ILIRE PËR LIRINË DHE DASHURINË Shkruan: Akademik Athanase Vantchev de Thracy Libri i poetit të shquar Shaip Emërllahu, lexuesin e mrekullon, e mahnit, e magjeps,...

Mëhill Velaj, Kosovë/ ShBA

SHËNIME PËR AUTORIN Mëhill Velaj u lind në vitin 1957 në fshatin Gllogjan ( Lugu i Baranit) – Pejë. Ka studiuar Gjuhë shqipe dheLetërsi në...

Ungjilli politik i Ibrahim Rugovës Nga Ndue Ukaj

Ungjilli politik i Ibrahim Rugovës Ndue Ukaj Ibrahim Rugova e ka shkruar ungjillin politik të shqiptarëve - testamentin e dashurisë politike- për njeriun shqiptar, historinë, kulturën...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe