Botohet në Shqip poetja italjane Maria Miraglia. Nga Engjëll I. Berisha

HUMANIZMI DHE BOTA E SAJ Engjëll I. Berisha Sikur thotë Ciceroni, çka vlen jeta e njeriut nëse nuk gërsheton ngjarjet e kaluara. Derisa po e redaktoja...

Botohet në Shqip poetja poertugeze Maria Do Sameiro Barroso

POEZI E FIGURACIONIT KOZMIKE DHE TOKSORE Nga Muharrem Kurti, shkrimtar Interpretim i poezisë , sidomos asaj bashkëkohore botërore,përngjan me vet poezinë e mirëfilltë,  si krijim , e...

Xhevdet BAJRAJ: “Copa ime e qiellit”, poezi në dy gjuhë. Shkruan:...

Shpirti i arsyes ka origjinë nga protesta  Xhevdet BAJRAJ: “Copa ime e qiellit”, poezi në dy gjuhë. Shkruan: Engjëll I. BERISHA Xhevdet Bajraj është ndër poetët,...

JETON KELMENDO, POET LUFTETAR NË SHPIRT. Akademik Athanase Vantchev de Thracy

JETON KELMENDO, POET LUFTETAR NË SHPIRT Akademik Athanase Vantchev de Thracy Përktheu nga Frëgjishtja: Albert Nikolla Poezia mund të jetë luftarake? Po, përgjigja është po, kur mendojmë...

Laura Garavaglia, Itali

Laura Garavaglia, Itali Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Laura Garavaglia u lind në Milano në vitin 1956 dhe tani jeton në Como. Ajo është poetë,...

Poetja Italiane Maria Miraglia botohet në Shqip

HUMANIZMI DHE BOTA E SAJ Sikur thotë Ciceroni, çka vlen jeta e njeriut nëse nuk gërsheton ngjarjet e kaluara. Derisa po e redaktoja librin e...

MARIA DO SAMEIRO BARROSO, Portugali

MARIA DO SAMEIRO BARROSO, Portugali Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Maria do Sameiro Barroso është një portugeze, doktore e mjekësisë, poete, përkthyes dhe kërkues shkencore, ish-nënkryetare...

Maria Miraglia, Itali

Maria Miraglia, Itali Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Maria A. Miraglia, u lind dhe jeton në Itali, por e konsideron veten një kozmopolite. Ajo e do...

NË FILLIM NA ISHIN FJALA JONË DHE SHPIRTI YNË nga Prend Buzhala

NË FILLIM NA ISHIN FJALA JONË DHE SHPIRTI YNË (Jeton Kelmendi: Thërras gjërat e harruara, poezi) Çka na është ajo thirrje kaq dramatike që e lëshon poeti?...

IWA BOGDANI Themelon Çmimin Ndërkombëtar “Atjon V. Zhiti

Shoqata Ndërkombëtare e Shkrimtarëve IWA BOGDANI merr vendimin 27/11/18. N-109 që nga sivjet të themelohet Çmimi Ndërkombëtarë Atjon Zhiti. Ky çmim jepet me motivacionin...
433FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe