Laura Garavaglia, Itali

Laura Garavaglia, Itali Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Laura Garavaglia u lind në Milano në vitin 1956 dhe tani jeton në Como. Ajo është poetë, gazetar,...

Tendai Rinos Mwanaka, Zimbave

REGJISTRI I SHKRUAR NGA NJË KRONIKAN Si mund të anuloj atë që kam bërë? Për ta bërë atë më pak të dhimbshme të çstresoj veten Për t'u futur...

Poezi nga Engjëll I. Berisha për 14 shkurt

Engjëll I. BERISHA BËMË DASHURI Në det të heshtur,  më ndez valë e saj syri lot lëshon, e të trazon me bukuri ç’ke moj ç’ndjell epshe, edhe kur...

Botohet në Shqip Poeti dhe Nobelisti Ernesto kahan. ‘Poeti i paqes...

Poeti i paqes e i qenies njerëzore  “Mrekullitë, simbolizojnë fillimin e popullit hebrenj” Nga Engjëll I. Berisha Nobelistin pë paqe e humanizëm Ernesto Kahan, hebre, po e botojmë...

IWA BOGDANI boton librin e ri të Anton Markut

PARATHËNIE Nga Engjëll I. Berisha Antoni, ia shton dhe një hallkë, librit të fundit të tij me poezi, madje e shtrëngon shumë zinxhirin krijues duke e...

Botohet në Shqip poetja italjane Maria Miraglia. Nga Engjëll I. Berisha

HUMANIZMI DHE BOTA E SAJ Engjëll I. Berisha Sikur thotë Ciceroni, çka vlen jeta e njeriut nëse nuk gërsheton ngjarjet e kaluara. Derisa po e redaktoja...

Botohet në Shqip poetja poertugeze Maria Do Sameiro Barroso

POEZI E FIGURACIONIT KOZMIKE DHE TOKSORE Nga Muharrem Kurti, shkrimtar Interpretim i poezisë , sidomos asaj bashkëkohore botërore,përngjan me vet poezinë e mirëfilltë,  si krijim , e...

Xhevdet BAJRAJ: “Copa ime e qiellit”, poezi në dy gjuhë. Shkruan:...

Shpirti i arsyes ka origjinë nga protesta  Xhevdet BAJRAJ: “Copa ime e qiellit”, poezi në dy gjuhë. Shkruan: Engjëll I. BERISHA Xhevdet Bajraj është ndër poetët,...

JETON KELMENDO, POET LUFTETAR NË SHPIRT. Akademik Athanase Vantchev de Thracy

JETON KELMENDO, POET LUFTETAR NË SHPIRT Akademik Athanase Vantchev de Thracy Përktheu nga Frëgjishtja: Albert Nikolla Poezia mund të jetë luftarake? Po, përgjigja është po, kur mendojmë...

Laura Garavaglia, Itali

Laura Garavaglia, Itali Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Laura Garavaglia u lind në Milano në vitin 1956 dhe tani jeton në Como. Ajo është poetë,...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe