DHJETORI, MUAJI I NOMINIMEVE VJETORE NGA LIDHJA E POETËVE, SHKRIMTARËVE E ARTISTËVE “PEGAS” – KOSOVË

0
1278

DHJETORI, MUAJI I NOMINIMEVE VJETORE NGA LIDHJA E POETËVE, SHKRIMTARËVE E ARTISTËVE “PEGAS” – KOSOVË

Veçimi i emrave të krijuesve dhe artistëve në këtë përzgjedhje, nuk është i rastësishëm. Nderimi i tyre vjen si rezultat i punës dhe angazhimit të vazhdueshëm gjatë viteve të fundit, me theks të veçantë gjatë këtij viti që po shkon.
Arti mund të jetë pjesë fragmentare e secilit prej nesh, por qenësore është se sa kontribuojmë që atë ta bëjmë pjesë të qenësisë dhe jo tё mbesё thjeshtё e pjesëzës.
“Një copëz unë, një copëz ti, dhe kjo botë mbushet plot art e magji!”
Urime dhe suksese të gjithëve!
Me respekt, prof. Migena Arllati, kryetare e Lidhjes së Poetëve, Shkrimtarëve dhe Artistëve “Pegasi” Kosova

TITUJT PËR VITIN 2017 NGA LPShA “PEGAS” KOSOVË

Titulli pёr vepёr jetёsore – Akademik IDRIZ AJETI
Titull i lartё nderi “post mortum” – HADI SHEHU
Prozator i vitit – MEHMET KRAJA
Poet i vitit – JETON KELMENDI
Studiues i vitit – FAIK SHKODRA
Piktorja e vitit – ZAKE PRELVUKAJ
Skulptor i vitit – AVNI BEHLULI
Klubi letrar i vitit – “PODGURI”, Istog
Aktivisti letrar nё diasporё – HASAN QYQALLA, Lidhja e krijuesve shqiptarё tё mёrgatёs, Gjermani
Titulli “Talent i ri” – MIMOZA RRACI, Gjakovё

Pёrgёzime tё gjithёve pёr kontributin dhe punёn e shkёlqyer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here