Edicioni i botimeve IWA BOGDANI BOTON LIBRIN POTIK TE POETIT MUHARREM KURTI

0
1782

Edicioni i botimeve IWA BOGDANI BOTON LIBRIN POTIK TE POETIT MUHARREM KURTI

Në IWA Bogdani, në redaktim të poeti të shquar dhe përkthyesit Jeton Klemendi, botohet libri me poezi “Shqetësim Zhgënjimi” i autorit gjakovar Muharrem Kurti. Libri është i ndarë në cikle dhe ka tematika të ndryshme , si nga ajo e kurbetit, e përditëshmërisë sonë, e dashurisë, në libër ka edhe përkushtime për krijuesit e mëdhnj Fishta, Din Mehmeti, Ali Podrimja dhe ka poezi me tematikë universale. Sidomos poezitë më të arrira të librit janë ato të tematikës universale. Edhe në ketë libër autori Muharrem Kurti shpalos vlerat e veta krijeuse, me një tendencë në rritje, të cilat udhëhiqen nga një mendim i thellë, i pjekur mirë nën saçin e mendimit, nga një varg i latuar pastër dhe nga një figuracion i pasur. Poezia e autorit Muharrem Kurti e ka edhe lokalen , por edhe universalen dhe dominohet nga një stil i formuar me kujdes dhe zotësi. Libëri është një botim ekskluziv teknikisht. Ka gjithwsjet 122 faqe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here