Mbaje veten në kohe nga Jeton Kelmendi

0
899

Jeton KELMENDI

MBAJE VETEN NË KOHË


N
ëse je aty
Fati t
ë vjen, të troket në dorë
çka t’i kërkon nga vetja,
t
ë shikon deri ku të mbërrinë mundësia,
ti shihe pak edhe vet
ën.

Nëse mungon, dije se ke humbur
n
ë vetëvetën, se nuk e ke më atë që do.

Rrugëtime të tilla bën kur s’ke
çuar pak vete t
ë fati,
e Bot
ën s’e njeh fare,
as Bota s’te p
ërfill.

Nëse je këtu
koha t
ë vjen, të troket në dritare
zgjohu nga vetvetja,
b
ëhu edhe ti pak kohanik
dhe mbaje veten n
ë kohë.

Përndryshe
Shum
ëçka kthehet në pakgjë
e pak-ja bëhet hiç. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here