Maria Miraglia laureate e Çmimit “Nëna Terezë”

0
898

Gjakovë, Kosovë.
Mitngu i 56 i poezisë.
Në Mitingun e 56-të të poezisë, u nda Çmimi Ndërkombëtarë “Nënë Tereza”, që për vitin 2020 e fiton poetja Maria Miraglia, Itali.
E njohur në Kosovë, Maria Miraglia, me botimin në gjuhën shqipe, edituar nga IWA Bogdani, poezia e saj vjen te lexuesi me ndjenjën humane që shprehë dashurinë ndaj njerëzimit, dhe diversitetit kulturor për ti bashkuar popujt në kuptim të së mirës. Miragli, e prezantuar kudo në botë, e përkthyer dhe e çmuar nga lexuesi, këtë vitë është fituesi e çmimit me emblemen e humanistes shqiptare Shën Nënë Tereza.
Juria e Klubit letrar “ Gjon Nikollë Kazazi”, e ruan për nderë këtë emër, duke e shpëerblyer, në mesin e shumë krijuesve botërorë.
Urime Maria

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here