“Betejë në vargje” është libri i ri i botuar nga autorit i njohur Bujar Tafa

0
1041

Poeti dhe studiuesi i njohur Bujar Tafa ka botuar librin me studime dhe recensione për autorë të njohur ndërkombëtarë dhe vendorë. Libri është botuar nga edicioni i botimeve IWA BOGDANI dhe trajton libra dhe gjini të ndryshme letrare, të cilat nga aspekti kritik i aurorit Tafa paraqiten me një qasje postmoderne dhe me një gjuhë specifike. Në ketë njoftim mund të shihni përmbajtjen me emrat e autorëve dhe të librave të tyre.

Përmbajtja
Herberto Juan Padilla – Betejë në vargje…………………5
Ion Deaconesku – Dhimbja me flatra………………………9
Jeton Kelmendi – Kujtimet e përjetësuara në poezi.15
Fernando Rendon – Kur poeti e lexon Universin ….25
Jevgeni Jevtushenko – Disidenti i privilegjuar………31
Izet Sarajliq – A edhe ti Brut a!? ……………………………37
Konstantin Pavlov – Vargjet rebele……………………….51
Rrahman Paçarizi – Rrëfimi për jetën……………………59
Ibrahim Berisha – Ofshama e hijes ……………………….67
Majlinda Bregasi – Drama e njeriut të “lumtur” …..77
Istvan Turcz – Paradokset e poetit………………………..87
Hajrullah Kasumi – Testamenti ……………………………93
Hazir Shala – Idealet e shkruara në vargje ……………97
Fernando Pesoa – Poeti i lirë si era ……………………..103
Biografia …………………………… …………………………………………………………..109

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here