Poezi nga Jeton Kelmendi

0
334

TROKITËN NË HYRJE DALJET

Nuk e di nëse jemi ne, apo
ata, që u ranë tërthoreve trup
a erdhën apo shkuan
nëse s’jemi ne
sytë që shikojnë pas majës së mendimeve
kush është personi e kush rrëfimi

tani, troket në hyrje të daljeve
dhe si zakonisht,
i paraprinë vetës një dilemë
po e hamë, apo po e pimë
të shkuarën
e kësaj dite, në ketë temë

do të na thërrasin zgjuarjet
me metra prej litari
ta lidhim tekstin e rrëfimit
rishtazi ta kuptojmë
nëse jemi ne rrëfim,
apo ngjarje

ke, ç’ke me ne
dhe ra terri i zi i natës
së diel,
e ne nuk pamë gjë më
as ngjarjen, as rrëfimin
as si pamë ato
as, kush s’na pa
gjithçka mori zhdukja me vet

si java që po lëmë pas
fish-fish e paluam
në të shkuarën dhe iku ndodhia
gjë s’morëm vesh
në ishim përnjëmend ne, apo ato
as s’po shohim më
as s’po na sheh kush
paskemi qenë diku jashtë vetës.

Paris me 28 Janar 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here