Poezi nga Mihai Firicā

MIHAI FIRICĂ, përktheu Baki Ymeri SCURTA BIOBIBLIOGRAFIE Mihai Firică s-a născut la 26 Iulie 1970 în Craiova. A studiat Litere, Istorie și Drept, având o specializare...

Botohet në Shqip Poeti dhe Nobelisti Ernesto kahan. ‘Poeti i paqes...

Poeti i paqes e i qenies njerëzore  “Mrekullitë, simbolizojnë fillimin e popullit hebrenj” Nga Engjëll I. Berisha Nobelistin pë paqe e humanizëm Ernesto Kahan, hebre, po e botojmë...

Për POEZITË E JETON KELMENDIT ITALISHT nga Dante Maffia

FJALA E VËRTETË E POETIT PARATHËNIE PËR POEZITË E JETON KELMENDIT ITALISHT NGA Dante MAFFIA, Itali Përktheu nga origjinali Eda Agaj Zhiti Jeton Kelmendi ka një personalitet të pasur, interesat...

THJESHTËSIA KOMPLEKSE, nga Dr. Milutin Djurikoviq për librin “Divlja ćutanja” (Heshtje...

Dr. Milutin Djurikoviq Përkthey nga Serbishtja; Engjëll I. Berisha THJESHTËSIA KOMPLEKSE "Poezia është një rreth i mbyllur: duke filluar nga intuitiviteti,ajo kalon përmes intelektualit dhe kthehet përsëri...

Mikhail Sinelnikov, Rusi

Mikhail Sinelnikov, Rusi  Perktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Mikhail SINELNIKOV. U lind më 1946 në Leningrad në një familje që i mbijetoi bllokadës. Poet i...

(Prend Buzhala, Psherëtima pergamene, poezi- zgjedhjen dhe parathënien Anton Nikë Berisha-...

LIRIZËM DHE MEDITIM I THELLË ESTETIK (Prend Buzhala, Psherëtima pergamene, poezi- zgjedhjen dhe parathënien Anton Nikë Berisha- SHB “Rozafa”, Prishtinë, 2017) Emri i Prend Buzhalës tashmë...

Kooseul Kim, Korea e Jugut Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi

Kooseul Kim, Korea e Jugut Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Kooseul Kim. Poete, Profesoreshë emeritus në Universitetin Hyupsung. Ajo fitoi doktoraturë (PhD) nga “Korea University”, Kore. Ajo ishte...

Rehmat Changaizi, Pakistan

Rehmat Changaizi Poet, writer and philosopher. He is the Chief Operations Officer at Soflay Inc., author of poetry books Mia Bella Dea and Bella Diosa and...

MODERNITETI KLASIK NË POEZINË E ATHANASE VANTCHEV DE THRACY

Parathënia e Jeton Kelmendit për librin me poezi "Hapni dritaren" (në origjinal "IMPÉRIEUSEMENT BELLE, LA NUIT") të laureatit të Festivalit tonë, poetit të njohur...

LIDHJA SHKRIMTARËVE ARTISTËVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARË NE GJERMANI

LIDHJA SHKRIMTARËVE ARTISTËVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARË NE GJERMANI Në bazë të vendimit të kryesisë dhe komisionit organizativ te saj duke vazhduar parapërgatitjen për manifestimin tradicional...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe