Tri poezi nga Jeton Kelmendi

DO TË TË THEM DIÇKA Nga goja nga shpirti, më dalin ca mendime të çuditshme herë duken sikur gjëra që shkojnë herë sikur, kur vijnë prej një bote tjetër fare nga...

“Spiranca e natës” e poetit nga Tivari i Malit të Zi,...

DASHURIA, SPIRANCË E JETËS SONË Nëse asgjë tjetër nuk i afron kulturat dhe letrat e bukura të regjioneve të ndryshme gjuhësore, së paku këtë le...

Simbolika e dashurisë së Jeton Kelmendit nga Stanisław Stanik, Polska

Simbolika e dashurisë Nga Stanisław Stanik, Polska Përktheu nga Polonishtja Mazllum Saneja Si të bashkojmë një tërësi nga grimcat e mira kur jemi të ndarë nga kultura,...

Poezi per Nene Terezen

Jeton Kelmendi   TË JESH NJERI Shën terezës time   Fillim shtatori Qielli zbret dashuri Sa lartë mbërrika njeriu i gjakut tim As pasaportë nuk i kërkohet As ndalime nuk i bëhen Kufijëve.   Ta mbërrijë...

Nicole LAURENT-CATRICE “PEIZAZHET E BRENDSHME (Poezi) SHB. “IWA BOGDANI nga Abdullah Troshupa

TË PËRKTHESH NJË LIBËR NËNKUPTON TA NJOHËSH GJUHËN ME THEMEL Nicole LAURENT-CATRICE “PEIZAZHET E BRENDSHME (Poezi) SHB. “IWA BOGDANI, Bruksel Prishtinë, 2022. Nga Abdullah Troshupa Të përkthesh një libër...

(Rreth vëllimit poetik “Ekuacione të pazgjidhura” të autores Shoshana Vegh) ...

DRITËHIJET POETIKE DHE LIRIZMI, SI FORMË ESTETIKE DHE PËRKRYERJE E DASHURISË NJERËZORE (Rreth vëllimit poetik “Ekuacione të pazgjidhura” të autores Shoshana Vegh) Nga Agron Shele, shkrimtar,...

Nga Prend BUZHALA (Adem Shkreli: “Falma fjalën”, poezi

ME POEZINË E KOMUNIKIMIT TË HAPUR NËPËR KOHË Prend BUZHALA (Adem Shkreli: “Falma fjalën”, poezi, përgatiti: Jeton Kelmendi) Adem Shkreli librin e parë poetik me titullin “Zemra e verbët”...

IWA Bogdani boton librin e Anila Dahriu “DEGDISUR NË EMBRION TË...

URTIA PËR TË QENË VETVETJA Nga Engjell I. Berisha Marrëdhëniet që krijojmë në raport me kohën që e jetojmë, nuk është vetëm rastësi, por edhe mendësi që...

Poezi nga Gjergj Rrustaj

MARS Hidhi pak parfum Përditshmërisë sime Lulet ngjyra-ngjyra natyra parfumojnë më shumë lule pranverë Kjo pranverë e vështirë Më shumë lot Në shpirtrat të njerëzimit në gjithë Botën mbarë Do të kalojë Edhe pse planeti...

IWA BOGDANI Botoni librin shkencor “Domosdoshmëria e integrimit të teknologjisë në...

"Domosdoshmëria e integrimit të teknologjisë në procesin mësimor, avantazhet dhe sfidat rast studimor: arsimi i lartë inxhinierik në kosovë" nga Prof. ass. Dr. Kyvete Shatri Shfrytëzimi i Teknologjisë...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe