Dr. Xhemil Bytyçi botohet ne Indi, parathenie e librit nga Padmaja...

Parathënie Padmaja Iyengar-Paddy, INDIA Përmbledhja e poezive “Lojë hijesh” nga Dr. Xhemil Bytyçi, është një buqetë e veçantë e poezive, shkruar njëkohësisht me ndjeshmërinë e poetit...

Botohet në Indi poeti Engjëll I. Berisha me librin  “Thirsty Time” –...

Libri "thirsty time" i Engjell I. Berisha Botohet në Indi poeti Engjëll I. Berisha me librin  “Thirsty Time” -  “Koha e etur”. Në Indi, botohet poeti Engjëll...

Prof. Dr.& Dr. Honoris Causa Sabahudin Hadžialić poezi shqip

Biografi e shkurter Prof. Dr.& Dr. Honoris Causa Sabahudin Hadžialić Profesor Sabahudin Haxhialiq u lind në vitin 1960, në Mostar, Bosnje dhe Hercegovinë. Që nga...

Poezi nga Gjergj Rrustaj

MARS Hidhi pak parfum Përditshmërisë sime Lulet ngjyra-ngjyra natyra parfumojnë më shumë lule pranverë Kjo pranverë e vështirë Më shumë lot Në shpirtrat të njerëzimit në gjithë Botën mbarë Do të kalojë Edhe pse planeti...

Poezi nga Miftar M. Tërshnjaku

MË KA MARRË MALLI, KU ËSHTË STRUKUR BILBILI Rrezet e diellit sikur kanë shteruar, Shiu nga lart sikur është pikërruar, Era nuk fryn ashtu si më parë, Mua...

Chandra Gurung, Nepal

Chandra Gurung është një poet/përkthyes nepalez. Në vitin 2007 ai botoi antologjinë e tij të parë me poezi nepaleze dhe koleksionin e tij te...

HUMNERA E MBINDËRGJEGJES – Nga SUDHAKAR GAIDHANI (Indi)

HUMNERA E MBINDËRGJEGJES - SUDHAKAR GAIDHANI (Indi) Përktheu nga Maratishtja Nga Dr. Tejaswini Patil Dange (Indi) - Përktheu nga Anglishtja Dr. Jeton Kelmendi Në thellësitë e pafundme të...

Umid Najjari, Azerbajxhan

Umid Najjari, Azerbajxhan Perktheu nga Anlishtja Jeton Kelmendi Umid Najjari lindi në 15 Prill 1989 në Tabriz-Azerbajxhani Jugor (Iran). Pasi u diplomua në Universitetin Islamik të...

Kritikë(shënim): nga Claudia Piccinno per poetin Jeton Kelmendi

Qetësohem duke bërë supozime Kritikë(shënim): nga Claudia Piccinno Shqipëroi  Anila Dahriu Është shkrim profetik  stili i profesor Kelmedit, tek ndërthur përvojën dhe largpamësinë. “Jeta jeton në mua”...

‘LULZIM TAFA, NJERIU QË BËN TË FLASIN GURËT’ nga Akad. Prof....

LULZIM TAFA, NJERIU QË BËN TË FLASIN GURËT Akad. Prof. Dr. Hab. Dmytro Tchystiak Përgjegjës për Letërsinë Ndërkombëtare në AshALE Profor në Universitetin Nacional Taras Chevtchenko në...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe