Jeton Kelmendi “Nella casa dell’anima” botohet ne Italish

Parathenie dhe pasthenie te perkthyera nga Aleksander Culaj Parathënie. Një lexim i thjeshtë dhe me ndjesi të thellë që nuk i shqitet mendjes, fshehur mirë midis...

Botohet ne shqip poeti i mirenjohur Uruguajas Julio Pavanetti

SA POETIKE JETA.... Nga Engjëll I. Berisha I sigurt se leximi i kësaj vepre në zhurmën e këtij shekulli kur të trazojnë gjërat e përditshme, të...

Në kujtim të olimpit poetik Azem Shkreli

PORTRET LIRIKU NË LIRINË E TIJ e mësoj fjalën e gurit dhe shkoj, u bë vetë Guri që mbanë planetin e fjalës për Azem Shkrelin. Për sot e...

Poezi nga Alicja Maria Kuberska, Poloni

Perktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Alicja Maria Kuberska - poete polake e shpërblyer, romanciere, gazetare, redaktore dhe përkthyese. Ajo redaktoi vëllime dhe antologji si polonisht ashtu...

Nga Emrije Krosi “Më përtej përsosjes së ndiesisë estetike tek poezia...

JETON KELMENDI Tema: Më përtej përsosjes së ndiesisë estetike tek poezia e Jeton Klementit: Leximi i një poezie nuk është aq e natyrshme, kur kërkon...

Alicja Maria Kuberska, Poloni

Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi Alicja Maria Kuberska - poezi polake e shpërblyer, romanciere, gazetare, redaktore dhe përkthyese. Ajo redaktoi vëllime dhe antologji si polonisht ashtu...

Poezi nga Jeton Kelmendi

TROKITËN NË HYRJE DALJET Nuk e di nëse jemi ne, apo ata, që u ranë tërthoreve trup a erdhën apo shkuan nëse s’jemi ne sytë që shikojnë pas majës...

Libri Gjenocid I autoreve Ernesto Kahan dhe Taki Yuriko perkthyer nga...

RRËFIMI PËR TA UNIFIKUAR MENDJEN NJERËZORE Dr. Ernesto Kahan “...........................”. Poezi. Shkruan: Mr.sc. Engjëll I. Berisha Në përkthim nga anglishtja, në gjuhën shqipe, poeti Jeton Kelmendi, i...

Chris Lawrence botohet në Shqip, përkthyer nga Jeton Kelmendi

IMAZHI PËR FATIN DHE VLERAT E JETËS ​​nga Engjell I. Berisha Jeta është tejet e bukur, madje edhe parajsa jetohet këndej, mëton ta thotë poeti Chris...

IWA Bogdani boton librin poetik “VALLTARJA NË GURË” nga Mirash Martinoviq,...

Në nekropolin në Vinjani, pranë Imotskit, qëndron  dhe një  gurë varri , në të cilin është gdhendur portreti i valltares, kryevepër e mjeshtrit të...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe