NË KETË VEND VETËM 90 MINUTA LIRI I KE: Jeton Kelmendi

NË KETË VEND VETËM 90 MINUTA LIRI I KE Më bëhet se nuk jetoj këtu, po në një diku që s’është askund. Në një horizont me hapësirë të...

(Brigadës 136 Rugova, në 21 vjetorin e dëshmorve) Nga Çun Lajçi

Bimëve t'Pepajve (Brigadës 136 Rugova, në 21 vjetorin e dëshmorve) Nëse Ka nji vend ku rrezitë dielli Veç emna Ajo asht nji kodër mija metra mbi Drelaj Nji lendinë dhetë...

Bardhyl Oseku, cikel poetik

Bardhyl Oseku, anetar I IWA Bogdani  Bardhyl Oseku lindi në Gjakovë më 1948. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në Gjakovë,  kurse  fakultetin e...

Çun Lajçi reciton poezinë “Kur u bera ushtare” Jeton Kelmendi

https://m.youtube.com/watch?v=7qrsi33rI7M kur u bera ushtare Jeton Kelmendi reciton Çun Lajçi

Tri poezi nga Çun Lajçi

Unë, krejt si baba Po Jam ba i mirë si baba Me shtagë n'dorë e rrudha n'ftyrë Mustakbardhë e plisbardhë Pa flokë pa dhambë Po e ha bukën t'zbutune n'ujë Badihava...

Çun Lajçi poezi : Ne t’Rugovës

Ne t'Rugovës Ne t’Rugovës i kishim do bjeshkë E bjeshkët borën plis mbi kokat tona I kishim edhe fushat me kullota E kullotave do kroje t’kullueme n’zemra Kullat i...

Peja në Pesë të Mëngjesit: Poezie kushtuar babait nga Jeton Kelmendi

Peja në Pesë të Mëngjesit Për babin tim Qyteti në gjumë; Nata dhe njerëzit po flinin, Heshtja po pushonte Nga lodhja e ditës së djeshme; Kështu nisi të zbardhë dita...

Tri poezi nga Jeton Kelmendi, Prishtinë

JASHTË KOHËS PO BANOJMË KËTO DITË.   Me cilën kohë cilën ëndërr të keqe po përballemi, ndërsa kemi ngelur edhe mbas vetëvetës, themi: Se po na gjuajnë me kohë me vite të humbura, se...

Poezi nga Halili Matoshi

1. Poezia. Gegët - Variant - Me i qitë sytë mi kodër e me pâ Nderliqjen shkak-pasojë Me pâ mas bregu! Me e nxjerr mendjen nalt mi fjal’t Masanej me...

Ndue Ukaj Ta bëjmë botën më të mirë

Ta bëjmë botën më të mirë Ndue Ukaj Bota po teshtin përpara një mikrobi që e ka lidhë dhe po e tund si një lodër të lehtë. Njerëzit...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe