IWA BOGDANI Botoni librin shkencor “Domosdoshmëria e integrimit të teknologjisë në...

"Domosdoshmëria e integrimit të teknologjisë në procesin mësimor, avantazhet dhe sfidat rast studimor: arsimi i lartë inxhinierik në kosovë" nga Prof. ass. Dr. Kyvete Shatri Shfrytëzimi i Teknologjisë...

Nga Prend BUZHALA (Adem Shkreli: “Falma fjalën”, poezi

ME POEZINË E KOMUNIKIMIT TË HAPUR NËPËR KOHË Prend BUZHALA (Adem Shkreli: “Falma fjalën”, poezi, përgatiti: Jeton Kelmendi) Adem Shkreli librin e parë poetik me titullin “Zemra e verbët”...

Linja e harreses e autorit rumun Mihai Firica botohet ne Shqip....

NJË MISION I MIRËFILLTË I BESIMIT Nga Prof. Jeton Kelmendi PhD Ligjërimi poetik i Zt. Mihai Firică përqëndrohet në zonat e vendosura në afërsi ekzistenciale, nga ku...

Fytyra e kohes e STANLEY H. BARKAN ShBA botohet ne Shqip...

STANLEY H. BARKAN është redaktor/botues i Komunikimeve Ndërkulturore, një shtyp i vogël artistik letrar, jo-tregtar, i cili filloi si në Institutin në Qendrën e...

Nga: Agron Shele, shkrimtar, poet (Rreth vëllimit poetik “Lirë për...

TEMATIKA E JETËS, SI LAJMOTOV DHE PËRCJELLJE EMOCIONALE E SHPIRTIT UNIVERSAL Nga: Agron Shele, shkrimtar, poet (Rreth vëllimit poetik “Lirë për të jetuar” të autores Elisabetta Bagli,...

Nga Maxhun Osmanaj – (“Drita  e ditëve  të  zakonshme”, Kristine Doll,...

Një  dritë  e  kërkuar  me një  frymë  filozofike (“Drita  e ditëve  të  zakonshme”, Kristine Doll, poezi, përkthyer  nga anglishtja, Jeton Kelmendi) Sa herë  kërkojmë  dritë  në ...

(Padmaja Iyengar -Paddy: “POEZIA DHE UNË”, nga Prend Buzhala

DHUNTI TË FRYMËZIMIT: POEZIA DHE DASHURIA Nga Prend BUZHALA (Padmaja Iyengar -Paddy: “POEZIA DHE UNË”, poezi të përzgjedhura dhe të përkthyera nga anglishtja: Jeton Kelmendi e në redaktim të...

IWA Bogdani boton: Agron Shele “Harresa e zogjve të erës”

Harresa e zogjve të erës Agron Shele Agron Shele ka lindur, më 07.10.1972, në fshatin Leskaj, Rrethi Përmet. Pas shkollës 8-vjeçare, përfundoi studimet e mesme...

Nga Prend Buzhala – (Xhemil Bytyçi: “Kopshti i dashurisë”, përmbledhje me...

LIRIKA E DASHURISË, NJË DITIRAMB JETE (Xhemil Bytyçi: “Kopshti i dashurisë”, përmbledhje me 101 poezi dashurie, Shtëpia botuese ‘’Bograni’’, Prishtinë, 2022) Kur e parapëlqen dhe e...

“Spiranca e natës” e poetit nga Tivari i Malit të Zi,...

DASHURIA, SPIRANCË E JETËS SONË Nëse asgjë tjetër nuk i afron kulturat dhe letrat e bukura të regjioneve të ndryshme gjuhësore, së paku këtë le...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe