Fytyra e kohes e STANLEY H. BARKAN ShBA botohet ne Shqip...

STANLEY H. BARKAN është redaktor/botues i Komunikimeve Ndërkulturore, një shtyp i vogël artistik letrar, jo-tregtar, i cili filloi si në Institutin në Qendrën e...

Nga: Agron Shele, shkrimtar, poet (Rreth vëllimit poetik “Lirë për...

TEMATIKA E JETËS, SI LAJMOTOV DHE PËRCJELLJE EMOCIONALE E SHPIRTIT UNIVERSAL Nga: Agron Shele, shkrimtar, poet (Rreth vëllimit poetik “Lirë për të jetuar” të autores Elisabetta Bagli,...

Nga Maxhun Osmanaj – (“Drita  e ditëve  të  zakonshme”, Kristine Doll,...

Një  dritë  e  kërkuar  me një  frymë  filozofike (“Drita  e ditëve  të  zakonshme”, Kristine Doll, poezi, përkthyer  nga anglishtja, Jeton Kelmendi) Sa herë  kërkojmë  dritë  në ...

(Padmaja Iyengar -Paddy: “POEZIA DHE UNË”, nga Prend Buzhala

DHUNTI TË FRYMËZIMIT: POEZIA DHE DASHURIA Nga Prend BUZHALA (Padmaja Iyengar -Paddy: “POEZIA DHE UNË”, poezi të përzgjedhura dhe të përkthyera nga anglishtja: Jeton Kelmendi e në redaktim të...

IWA Bogdani boton: Agron Shele “Harresa e zogjve të erës”

Harresa e zogjve të erës Agron Shele Agron Shele ka lindur, më 07.10.1972, në fshatin Leskaj, Rrethi Përmet. Pas shkollës 8-vjeçare, përfundoi studimet e mesme...

Nga Prend Buzhala – (Xhemil Bytyçi: “Kopshti i dashurisë”, përmbledhje me...

LIRIKA E DASHURISË, NJË DITIRAMB JETE (Xhemil Bytyçi: “Kopshti i dashurisë”, përmbledhje me 101 poezi dashurie, Shtëpia botuese ‘’Bograni’’, Prishtinë, 2022) Kur e parapëlqen dhe e...

“Spiranca e natës” e poetit nga Tivari i Malit të Zi,...

DASHURIA, SPIRANCË E JETËS SONË Nëse asgjë tjetër nuk i afron kulturat dhe letrat e bukura të regjioneve të ndryshme gjuhësore, së paku këtë le...

Nicole LAURENT-CATRICE “PEIZAZHET E BRENDSHME (Poezi) SHB. “IWA BOGDANI nga Abdullah Troshupa

TË PËRKTHESH NJË LIBËR NËNKUPTON TA NJOHËSH GJUHËN ME THEMEL Nicole LAURENT-CATRICE “PEIZAZHET E BRENDSHME (Poezi) SHB. “IWA BOGDANI, Bruksel Prishtinë, 2022. Nga Abdullah Troshupa Të përkthesh një libër...

(Rreth vëllimit poetik “Ekuacione të pazgjidhura” të autores Shoshana Vegh) ...

DRITËHIJET POETIKE DHE LIRIZMI, SI FORMË ESTETIKE DHE PËRKRYERJE E DASHURISË NJERËZORE (Rreth vëllimit poetik “Ekuacione të pazgjidhura” të autores Shoshana Vegh) Nga Agron Shele, shkrimtar,...

Poeti amerikan Bill Wolak boton librin e ri ne Shqip

“ÇDO ËNDËRR OFRON DY PASQYRA”, VJERSHA TË PËRKTHYERA ME MENDJE E ZEMËR PREJ NJË ARTISTI Nga Abdullah TROSHUPA Të përkthesh libër, e sidomos të një autori...
434FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe